Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig

A Cirko Film és az Új Ember bemutatja: Ferenc pápa – Buenos Airestől a Vatikánig Az életrajzi film alapja Elisabetta Piqué, a La Nación című argentin napilap munkatársának Francisco – Vida y Revolución (Ferenc – Élet és forradalom) című könyve, mely néhány hónappal a pápaválasztás után látott napvilágot. Bemutató: április 7-én.

A boldogság nyomában – egy 75 éve tartó kutatás eredményéről

Harvard egyetem kutatói több mint 75 éven keresztül 724 ember életét követték végig azt kutatva, mitől lesz jó, boldog az életünk? Robert Waldinger pszichológus, a kutatás negyedik vezetője számol be az eredményekről. 1938-ban a kutatásban résztvevők, mint a mai fiatalok többsége, az anyagi biztonságot és a sikert nevezték meg a boldogság alapjaként…

Ferenc pápa üzenete a vallások közti párbeszédért

Idén januárjától Ferenc pápa videóüzenet formájában adja át a hagyományos havi imaszándékait. A 2016-os év első imaszándéka: hogy a különböző vallású férfiak és nők közötti őszinte párbeszéd a béke és az igazságosság gyümölcsét teremje. A videó spanyol nyelvű, angol felirattal. A videóüzenet összegzését hírek rovatunkban olvashatják magyarul.

Fiat Lux – Legyen fény

Szeplőtelen Fogantatás ünnepének, illetve az irgalmasság szent éve megnyitásának estéjén háromórás fényjátékot rendeztek a Vatikánban: a Szent Péter-bazilika homlokzatára hatalmas méretben vetítették veszélyeztetett természeti népek és állatfajok képeit, illetve a teremtett világ különböző szépségeit.  „Legyen fény – Megvilágítjuk közös házunkat!” – ez volt a „Laudato si” enciklika szellemében szervezett program a mottója.

Siervas: Confía en Dios

A Siervas egy szerzetesnővérekből álló együttes, a tagok a Siervas del Plan de Dios (Isten tervének szolgálói) közösségben élnek. Különböző országokból származnak: Argentínából, Kínából, Fülöp-szigetekről, Chiléből, Venezuelából, Ecuadorból, Peruból és Japánból. Latin-Amerikában nagy rajongótábora van az együttesnek, melynek lemeze, több videoklipje is megjelent, illetve számos fellépésük, koncertjük is volt már.

Félek hinni valamiben – Interjú Hyeonseo Lee-vel

Hyeonseo Lee boldog gyermekként nőtt fel Észak-Koreában. Azt hitte, országa a világ legboldogabbika. A lányban kamasz korában kezdett ébredezni az érzés, hogy talán mégsem úgy vannak a dolgok, ahogyan azt hirdetik nekik.  Hyeonseoval személyesen is találkozott az evangelikus.hu munkatársa. Az interjúban szóba kerül a lány istenkeresése, vallásos meggyőződése is. (Riporter: Horváth-Bolla Zsuzsanna)