A téli berek csodája

A hagyományokhoz híven 2019 karácsonyára is fölépítették Európa legnagyobb beltéri betlehemét a Somogy megyei Vörs plébániatemplomában. Az alkotást december 1-jén, advent első vasárnapján áldotta meg Varga László kaposvári megyéspüspök. Az építkezés folyamatába mi is bepillantást nyerhettünk.

Isten és ember – tanúságtétel 52 felvonásban

52 ember, 52 sors, 52 történet, egy közös nevező: Isten – az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve karácsonykor a közmédiában Ő és én címmel indul sorozat, amelyben 52 ember beszél a hitéről, tesz tanúságot Istenről – mondta el lapunknak Zsuffa Tünde.

Álommunka-e az egyháztörténészé?

Robert Somerville egyesült államokbeli professzor tartotta a nyitó előadást azon a konferencián, amelyet a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéseként november 26-án rendeztek Esztergomban. A Columbia Egyetem oktatója „egy modern zsinati történész” szemszögéből vizsgálta az Eucharisztia és az Egyház XI–XII. századi viszonyát. A protestáns kutatóval munkájáról és személyes hitéről beszélgettünk.

Mindent köszönök az Úristennek

Idén ünnepli szerzetesi örökfogadalma letételének és pappá szentelésének 60. évfordulóját Jelenits István piarista szerzetes, tanár, teológus, író. Gyémántmiséje december 1-jén volt a budapesti piarista kápolnában. Vele beszélgettünk.