Vatikán

Solanas úgy nyilatkozott az argentin sajtóban, hogy részletes és mélyreható párbeszédet folytatott a pápával arról, hogyan teszik tönkre Argentínában és az egész Földön az életfontosságú erőforrásokat. A pápa a megbeszélés során elmondta: enciklikát ír erről a témáról. Különösen a vízkészletek fogyása aggasztja, amely véleménye szerint egyszer még háborúhoz is vezethet.

 

A filmrendező újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy a megbeszélésen szóba került Argentína együttműködése az egyesült államokbeli Chevron olajkonszernnel, amely az Amazonas-vidék súlyos környezeti káraiért felelős. A Chevron a nemrég államosított YPF olajtársaságot segíti a földgáz- és olajkészletek kiaknázásában, amelyet egy ökológiai szempontból meglehetősen kérdéses technológiával, az úgynevezett hidraulikus törés (fracking) módszerével végeznek. A találkozó végén a pápát fracking-ellenes pólóval a kezében fényképezték le, amelyen ez állt: „A víz értékesebb, mint az arany!”, „Mondj nemet a frackingre!” (KAP)


Az orosz pátriárka Pannonhalmán találkozhat a pápával

 

Kirill moszkvai ortodox pátriárka egy, a Repubblicának adott november 14-i interjúban úgy nyilatkozott: egyelőre még nem tárgyaltak Ferenc pápával való találkozásának idejéről és helyéről. „Meggyőződéssel dolgozunk ezen a nagy lépésen” – nyilatkozta ez egyházfő, és hozzátette: lehetségesnek tartja, hogy a találkozóra Bécsben vagy Pannonhalmán kerüljön sor. Egyes feltételezések szerint a találkozó központi témája a család lesz. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .