Megjelent a DÚR

A magyar kormány támogatásával és a Tinta Kiadó gondozásában új, professzionális katolikus gitáros énekeskönyv látott napvilágot, amely országszerte jelentős segítséget nyújt majd a templomi ének- és zenekaroknak. A DÚR – Dicsőség az Úrnak! Dalolj az Úrnak! című kottagyűjteményt gitáros ifjúsági szentmise keretében mutatták be október 27-én este Budapesten, a Lehel téri Szent Margit-plébániatemplomban.

Lektorokat avattak Pécsett

A Pécsi Egyházmegye javát szolgáló hívek munkája és Szent Mór tevékenységei egya­ránt példaértékű cselekedetek. Többek között ezt hangsúlyozta homíliájában Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó, amikor Szent Mór püspök napján, október 25-én ünnepélyes szentmise keretében négy lektort avatott a pécsi belvárosi templomban.

Polgármesterek miséje Kalocsán

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az egyházmegye területén fekvő valamennyi település megválasztott polgármesterét meghívta a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházba, hogy az új önkormányzati ciklus kezdetén együtt kérjék szolgálatukra Isten áldását és kegyelmét. Az ünnepi szentmisét október 20-án tartották.

Járjon át minket a Szentlélek tüze

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában – az Alpha Alapítvánnyal együttműködésben – jelent meg James Mallon kanadai római katolikus pap, püspöki helynök Egyház-felújítás – A megújulás kézikönyve plébániáknak című könyve, amely segítséget szeretne nyújtani abban, hogy a plébániák „az evangelizációra nyitott, növekvő közösséggé formálódjanak”.