„Ez az öröm sohasem múlik el”

Jubiláns házaspárokat látott vendégül szeptember 7-én a győri székesegyházban az egyházmegye püspöke, egyben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) el-
nöke, Veres András. Az ünnepi esemény díszvendége Michael August Blume apostoli nuncius volt.

Hogy a mustármagok hatalmas fává nőjenek

Számunkra, akik a föld északi féltekéjén élünk – ha már nem is vagyunk diákok – szeptember 1. egy új időszak kezdetét jelenti. A Veresegyházi Katolikus Gimnázium közössége számára idén különösen is, hiszen birtokba vehették az iskola új épületét, amit tanévnyitó szentmise és ünnepség keretében Marton Zsolt váci megyéspüspök áldott meg.

Először imádkozták együtt a Miatyánkot

Megkezdte működését a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont. Az új katolikus gimnázium diákjai Veres András győri megyéspüspöknek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökének a vezetésével ünnepelték a Veni Sancte szentmisét a Szent Anna-templomban, szeptember 2-án. A tanévnyitón beszédet mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Merünk láthatóvá válni

A Magyar Házas Hétvége közössége június 28–29-ei, kecskeméti országos találkozóján új nemzeti felelős házaspárt választott egy ötgyermekes, érsekcsanádi házaspár, az erdész Kovács Attila és a védőnő Bea személyében. Szolgálatuk három esztendőre szól. Velük beszélgettünk.