Védelmezzük értékeinket!

Spányi Antal megyés püspök a közélet aktualitásairól is szólt a napot megnyitó bevezető előadásában. Kiemelte, a tiszta, keresztény értékrend alapján kell döntenünk a politikai kérdésekben is.
Fontos, hogy a keresztény emberek is részt vegyenek a közéletben, és kiálljanak a család és a teremtett világ védelméért. A főpásztor a közelgő papság évéről is szólt, amelyet a XVI. Benedek pápa június 19-én nyit majd meg. A paphiány mindannyiunk felelőssége – mutatott rá Spányi Antal. – A papság évében különösen is imádkozzunk a lelkipásztorokért és az új hivatásokért.

A püspök után Kruppa Levente görög katolikus pap tartott előadást egy szintén aktuális problémáról, a gazdasági válságról, illetve arról, mit tehetnek a keresztény családok ebben a helyzetben. A válság egyben lehetőség is a megújulásra – hangsúlyozta az előadó. – A szegénység legnagyobb veszélye, hogy helyet ad az elkeseredésnek, és e reményvesztett állapotban kerülhetünk igazi válságba. Az előadás után két család tett tanúságot arról, hogy a legnehezebb anyagi helyzetben is számíthatunk Isten gondoskodására.

A nap folyamán számos program várta az érdeklődőket. A gyerekek arcfestésen, sportfoglalkozásokon és vidám játékokban vehettek részt, míg a fiatalok számára az Antióchia közösség és a móri Forró Capuccino együttes biztosított programot. A felnőttek az egyházmegye iskoláinak és óvodáinak pünkösdi előadásit tekinthették meg. A nap közös szentségimádással és szentmisével zárult.

A hagyományokhoz híven idén is tartottak jótékonysági vásárt az egyházmegyei nap keretében, amelyen fogyatékkal élők kézműves műhelyeinek, valamint az egyházmegye karitászcsoportjainak portékáit lehetett megvásárolni. A befolyt összegből a karitász fogyatékkal élők székesfehérvári nappali intézményének létrehozását támogatták.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .