Hildegard von Bingen gyógymódjai

2. pillér – a kiegyensúlyozott táplálkozás
Mindenekelőtt a gabonaféléket, zöldséget és gyümölcsöt ajánlja fogyasztásra. A gyógynövények és a fűszerek is nagy szerephez jutnak Hildegard konyhájában. Különös figyelmet szentel a tönkölybúzának.

3. pillér – a káros nedvek kiválasztása
A rossz gondolatok és érzések arra serkentik a szervezetet, hogy káros nedveket válasszanak ki. Az egyensúly helyreállításához szükségesnek találja: az érvágást, vérleszívást, az égető hatású gyógynövénykúpok alkalmazását, a böjtölést, a fürdést.

4. pillér – a test regenerálása
Legyen táplálékod a gyógyszered! Használd a természet adta gyógyító szereket! Imádkozzál és dolgozzál! Tarts egyensúlyt alvás és mozgás között! Böjtölj!

5. pillér – a lélek megtisztítása
Lelkünk megtisztításához a hibáinkat erénnyé kell változtatnunk, hogy ismét megteremtsük az egészség alapját, például imával, zenével és meditációval.

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.