A meg nem értésből fakadó sebekre gondolva

Az április 18-án, szombat estétől vasárnap hajnalig tartó, harminc kilométeres zarándoklat Márianosztráról, a Magyarok Nagyasszonya-kegytemplomból indul, és Vácott, a Szent Anna-templomban ér véget.
Az END-mozgalom a 1930-évek végén indult néhány baráti házaspár azon egyszerű, ma már szinte közhellyé vált felismeréséből, hogy társadalmunkban nem könnyű keresztény házasságban élni. Egyrészt, mert ez misszió is: jelként élni a világban, másrészt mert a szentségi házasság fogalma, Isten szeretetének megélése mindennap néha nagyon messze van a hétköznapok valóságától. Ezért ez a néhány francia házaspár úgy gondolta, megosztják egymással nehézségeiket, kérdéseiket, gondjaikat, örömeiket, s közben, közösségként összefogva egymást is segítik az életszentség útján.

A mozgalom gyorsan terjedni kezdett, először Európában, majd az egész világon. Ma körülbelül ötvenezer házaspár vesz részt benne, ötvenhét országban, közöttük Magyarországon, illetve Erdélyben is.
A családokért felajánlott engesztelő zarándoklat hagyománya már 1947-től él a mozgalmon belül, főleg Franciaországban. A cél, hogy a résztvevők felajánlják az egész éjszakán át tartó gyaloglás fáradalmait, és imádkoznak a családokon esett sérülések gyógyulásáért. Kérhetjük Isten irgalmát magunkért, családunkért, ugyanakkor a szervezők elsősorban a meg nem értésből fakadó sebekért, a válásokért, a magányosokért és özvegyekért ajánlják fel a zarándoklatot.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .