A Máltai Szeretetszolgálat vásárt rendezett

A segélyszervezet vezetésével két és fél éve zajlik a Sentinel nemzetközi projekt, amely hat közép-európai ország részvételével, európai uniós támogatással segíti a térség társadalmi vállalkozásait. A Közös Kosár elnevezésű vásáron húsz vállalkozás vett részt kiállítóként.
Az eseményre az ország számos területéről érkeztek társadalmi vállalkozások, vállalkozók és szakemberek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti központjába, hogy megmutassák a nagyközönségnek, miként boldogulnak a gazdasági szférában, és milyen termékekkel sikerülhet ma Magyarországon bejutni a piacra. A vásár résztvevői képet kaphattak arról is, hogyan tud egy társadalmi vállalkozás hozzájárulni a környezettudatos vásárláshoz úgy, hogy közben munkahelyeket teremt olyan munkavállalóknak, akik közül többen évek óta nehezen tudtak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A kétnapos vásáron húsz társadalmi vállalkozásnak volt lehetősége arra, hogy bemutassa a termékeit, és számos szakember, köztük a szeretetszolgálat évek óta ezen a területen dolgozó munkatársai mondták el, miért fontos és hogyan érdemes támogatni ezeket a vállalkozásokat. Többek között azért, mert nem csupán környezettudatosságra és tudatos fogyasztói viselkedésre tanítanak, hanem kiváló szolgáltatásokat nyújtanak és minőségi termékeket árusítanak, legyen az élelmiszer vagy használati tárgy. A szakmai program résztvevői Színész Bob, azaz Horváth Kristóf segítségével marketingverset írtak. A Sentinel programban részt vevő egyik magyar szervezet, a Konett Team pedig a mentorálási folyamatról, valamint a hálózatosodás jelentőségéről tartott előadást.
A kétnapos vásáron számtalan érdeklődő fedezhette fel a társadalmi vállalkozások világát, próbálhatta ki, kóstolhatta, illetve vásárolhatta meg termékeiket. Az esemény látogatói emellett meghallgathatták a Romano Drom akusztikus koncertjét, a gyerekeket pedig bábelőadások és a máltaiak mozgó játszóterének játékmesterei várták.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetésével 2017 óta zajlik a nemzetközi Sentinel projekt. A segélyszervezet több, már régóta működő társadalmi vállalkozása, például a gyulaji húsüzem és a pécsi elektronikai bontó jó példaként szolgál a programban.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .