Ricci Katalin február 13.

 

Nem sokkal ezután megbetegedett, és a fiatal lány nagy hősiességgel viselte a fájdalmakat. A szenvedésben még mélyebbé vált kapcsolata Krisztussal. Húszéves korától rendkívüli kegyelmi időszak kezdődött az életében: minden héten csütörtök déltől péntek délutánig elragadtatásban átélte Jézus kínszenvedését. Megkapta a stigmákat, illetve Krisztus jegyeseként egy misztikus gyűrűt is.


 

A fiatal domonkos nővér híre messze földön elterjedt, és csakhamar jámbor zarándokok és kíváncsiskodók tömege zavarta meg a kolostor nyugalmát. Katalin és rendtársai állhatatosan imádkoztak, hogy a jelenések szűnjenek meg. Kérésük meghallgatásra talált.

Huszonöt évesen Katalin lett a közösség elöljárója. Akkoriban az volt a szokásrend, hogy a nemesi családból származókat választják a kolostorok vezetőivé, ám Katalin sokkal inkább jámborsága és rátermettsége révén érdemelte ki a tisztséget már ilyen fiatalon. Jézussal való bensőséges kapcsolata valódi bölcsességgel ajándékozta meg. Élete hátralévő részében – hatvanhét évesen halt meg – nemcsak lelkivezetője volt sokaknak, de tanácsadója is világi és egyházi vezetőknek, közöttük három pápának is, akik elismerték Katalin közösségi és gazdasági irányítói képességeit.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .