Megújulhat a Krisztus Légiója

A káptalan általános tanácsosnak választotta Sylvester Heeremant (Németország) és Jesús Villagrasát (Spanyolország). Szintén Ferenc pápa rendelkezése alapján a Szentszék két további általános tanácsost is kinevezett: Juan José Arrietát (Spanyolország), aki egyben általános helynök is, valamint Juan María Sabadellt (Spanyolország).

 

A káptalan általános vagyonkezelőnek választotta José Cárdenast (Mexikó), általános jogi képviselőnek pedig Clemens Gutberletet (Németország), aki korábban Magyarországon szolgált.


Ezzel a választással lejár az előző általános elöljáró, Álvaro Corcuera mandátuma, aki egészségügyi okok miatt 2011 októbere óta nem töltötte be ezt a tisztséget, és akit feladataiban Sylvester Heereman helyettesített.

 

Eduardo Robles Gil 1952-ben született Mexikóvárosban. 1975-ben Istennek szentelte az életét a Regnum Christi Mozgalomban, és 1977-ben belépett a Krisztus Légiójába. 1983-ban szentelték pappá szülővárosában. Papi szolgálatát elsősorban Spanyolországban, Brazíliában és Mexikóban végezte. Mexikóban iskolaigazgató volt, valamint két éven keresztül tartományi vagyonkezelő és a Regnum Christi szekció vezetője. Közreműködött a Légió és a Regnum Christi brazíliai megalapításában.

 

2011 januárjában De Paolis bíboros kinevezte a közelítési bizottság tagjává, amely a Marcial Maciel Degollado atyától sérelmet szenvedett személyeknek ajánl fel segítséget. 2013 augusztusában megbízták a mexikói tartomány vezetésével.

 

„Abban a kegyelemben volt részem, hogy 1977 és 1983 között Rómában készülhettem a papságra. Azóta papi szolgálatomat a világ számos táján végeztem, különböző feladatokban, az iskoláktól és a családpasztorációtól kezdve a gazdasági ügyekig vagy a közösségi elöljáróságig. Most ismét hozzá kell majd szoknom Rómához – mondta Eduardo atya. – Az Isten akarata iránti engedelmességből vállalom ezt a küldetést, amelyet az általános káptalan képvisel. Elfogadtam, hogy általános elöljáró legyek, mert nagy bizalmam van nemcsak Istenben és az egyházban, hanem az emberekben is, a légiósokban, a megszentelt férfiakban és nőkben, a Regnum Christi tagjaiban. Ők az életüket adják abban az életállapotban, amelyre meghívást kaptak. Ha úgy gondolnám, hogy egyedül vagyok, nem tudtam volna elfogadni ezt a megbízatást”– tette hozzá.

 

Az általános káptalan közzétett egy közleményt is, amelyben a Krisztus Légiója végérvényesen állást foglal alapítójával kapcsolatban, és amelyben megemlít néhány lépést, melyeket a megújulási folyamat érdekében tettek.

 

Ezzel kapcsolatban Eduardo Robles Gil leszögezte: „A káptalan valaminek a végét jelenti és egyben egy új kezdetet is. Ezt érezzük sokan a káptalani atyák közül, és ezt a véleményünket ki is fejeztük a káptalan üléstermében. Ám ahhoz, hogy ez valóban egy új kezdet legyen, helyükre kell tennünk a múlt kihívásait. Ezért kívánt a káptalan üzenettel fordulni a légiósokhoz, a Regnum Christi tagjaihoz és mindazokhoz, akik figyelemmel kísérték a közelmúltban velünk történteket. A múltat nem tudjuk eltörölni, de tanulnunk kell belőle, sajnálnunk kell, ami történt, bíznunk Isten irgalmasságában, és Szent Pálhoz hasonlóan futni a kitűzött cél felé, hogy elérjük Krisztust.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .