Közel-Kelet

A bíboros az észak-olaszországi Trento egyházmegyei hetilapjának július elején adott interjújában rámutatott a közel-keleti keresztényeket fenyegető veszélyekre. A Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa emlékeztetett rá, hogy XVI. Benedek és az egész egyház aggodalommal tekint a Közel-Keletre.” A térség ugyanakkor a remény jele, mivel az ökumenikus és a más vallásokkal való kapcsolatok irányt adhatnak a párbeszédnek, amelyet a világ minden részén meg kell valósítanunk” – tette hozzá.

Bahrein királya meghívta a pápát

Castel Gandolfóban XVI. Benedek pápa július 9-én fogadta Hamad Bin Isa Al-Khalifa bahreini királyt és kíséretét, akik ezt követően találkoztak Dominique Mamberti érsekkel, a vatikáni államközi kapcsolatok titkárával. A Szentszék sajtóirodájának közleménye szerint a vatikáni tárgyalófelek megköszönték a bahreini királynak, hogy számos keresztény emigránst fogadott be az országába. A tárgyalásokon hangsúlyozták a kultúrák és vallások közötti párbeszéd közös elkötelezettségét, a keresztények, muzulmánok és zsidók közötti egyűttműködés előmozdítását a Közel-Keleten és az egész világon, a béke, az igazság és a lelki-szellemi értékek terén. Hamad Bin Isa Al-Khalifa bahreini király meghívta a szentatyát, hogy látogasson el országába. Bahrein kis szigetország, monarchia a Perzsaöbölben. Neve arab eredetű, jelentése „két tenger”, amely a harminc kilométer hosszú szigetet körülvevő tengerre utal.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .