Testvérek vagyunk küzdelmeinkben is

A bíboros érsek hatalmas erőfeszítés, rengeteg aprólékos munka, hároméves előkészület után láthatja egykori álmának beteljesülését: valami jelentőset, nagyot szándékozott tenni a hitélet fellendítése érdekében, amikor elhatározta, hogy városában szeretné fogadni a világtalálkozót. Törekvése rendíthetetlen, amikor a helyszínen, lapzártánk idején, a találkozó kezdete előtti pillanatokban arról kérdezem: mit vár a következő napok eseményeitől.

– Remélem, hogy minden jól sikerül, és mindannyian megerősítést kapunk hitünkben, és ezt a megerősödést különösképpen kívánom a fiataloknak.

A találkozó néhány nap csupán, gondolt az evangelizáció következő lépéseire is?
– Természetesen, rengeteg tervünk van. Többek között indítottunk egy interaktív közösségi internetes oldalt is, amelynek segítségével a világ minden tájáról kapcsolatba kerülhetnek a hívők, és ezt szeretnénk tovább fejleszteni. De ezen kívül is vannak további terveink.

Úgy tudom, jól ismeri Magyarországot, és Mindszenty bíboros nagy tisztelője…
– Igen, úgy van, nagyon közel áll hozzám az Önök csodálatos országa. Mindszenty bíboros hősi életét pedig rendkívül nagyra értékelem.

Mit üzen a magyar fiataloknak, akik más országokban élő társaikhoz hasonlóan szeretnének eligazodni, megtalálni helyüket a globalizálódó világban?
– Azt, hogy testvérek vagyunk Krisztusban, és ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe mindannyian. Ugyanakkor a hitünk óriási segítség számunkra a mindennapok küzdelmeiben.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .