A közösség kincse

A hívek célul tűzték maguk elé a település templomának felújítását, funkciójának megerősítését és újabb közösségi feladatok vállalását. Ennek eredménye is mutatkozik, hiszen a plébánián az érdeklődőket számos lehetőség várja: Kalász- és karitászcsoport, bibliakör, rózsafüzércsoport, illetve több énekkar is. A családközösség tagjai nyáron együtt táboroznak, év közben pedig havonta találkoznak – alkalmanként Frajnár András plébános részvételével.


A templom főoltárán Szent Anna, fölötte Jézus Szíve, mellette Szent István és Szent László szobra található. Több lépésben megújult a templom elektromos hálózata, és korszerű világítótesteket szereltek fel. 2010-ben kifestették a szentélyt, majd a kerek évfordulóra készülve, egy évvel később megtörtént a belső festés is, ami Tarr György restaurátor és Pál Dániel díszítőfestő keze munkáját dicséri. Befejeződött a lourdes-i barlang és szobrainak felújítása, legnagyobb részben elkészült a templom hajójának megvilágítása is. Jelentős beruházás volt még a tetőzet teljes felújítása. A századik évfordulóra a templom főoltárának restaurálása is megtörtént – a faanyag romló állapota miatt sürgető szükség volt erre a beavatkozásra. A felújítási munkálatok jó része önkéntes felajánlásból készülhetett el.

Miért is jó a plébániához tartozni? Lobmayer Miklós, az egyházközségi élet egyik aktív tagja, a Lépcsők című egyházközségi lap szerkesztője szerint a plébániához tartozás öröm és egyben feladat is. Úgy véli, az egyházközség közelségében élve könnyebb jó emberré válni, példaértékű családi életet élni, ami másokat is arra ösztönöz, hogy érdeklődni kezdjenek a közösségben rejlő kincsek iránt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .