Örömünnep Győrben

Másnap 10 órakor a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott ünnepi szentmisével vette kezdetét az egész napos forgatag. Pápai Lajos megyés püspök a püspökvár kertjében nyitotta meg az estébe nyúló fesztivált, melynek moderátora Ungvári István, a Győri Nemzeti Színház színművésze volt. Ezúttal szovátai gyerekek érkeztek Csaba testvérrel, akiket a hétvégére győri családok fogadtak és szállásoltak el. Az ő műsoruk után rövid interjú következett Csaba testvérrel, majd a győri Speciális Szakiskola tanulói, Elek Zsolt balettművész, valamint a Győri Táncés Képzőművészeti Szakközépiskola növendékei szórakoztatták a közönséget. A színpadi történéseken túl állatsimogató, kézműves játszóház, táblajáték foglalkozás és légvár is várta a kicsiket és a nagyobbakat. A város négy étterme példás öszszefogás keretében sok-sok adag ételt ajánlott fel a napközbeniétkezésre.Ezabevétel éppúgy a dévai árvák segítését szolgálja, mint a miseborkóstolón, illetve a házisüteményés a zsíroskenyér-kínálón befolyt összegek.


Vastag Csaba, a 2010-es XFaktor győztese mellett színpadra lépett a győri Szentlélek-templom és az Apor-iskola egyesített gitáros zenekara, a Szíj Melindával kiegészült, Illés és Fonográf-slágereket játszó Country Arrabona, a folkzene világában kalandozó Arrabona Ensemble, valamint a vidám, kávéházi talpalávalóval szolgáló Hoppáré együttes is. A rendezvény látogatói a püspökvár kertjében egy napsütéstől ragyogó, vidám napot tölthettek el az adakozó szeretet jegyében.
A kétnapos program során összegyűlt adományok az előzetes számítások szerint bőven meghaladták a várakozásokat, az igazi élményt azonban a cselekvő jószándék megtapasztalása jelentette. Pápai Lajos megyés püspök így fogalmazott a megnyitó alkalmával mondott beszédében: „Lehet, hogy e rendezvénnyel Csaba testvérnek adunk, valójában azonban mi kapunk: szeretetet és összefogást.”

 Fotó: Ács Tamás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .