Örökimádás-kápolna nyílt Budapesten

Fotó: orokimadas.belvarosiplebania.hu

 

Sokan szeretünk betérni egy templomba akár hétköznap is, egyszerűen azért, mert szükségünk van arra a spirituális élményre, arra a kegyelemre, amit bent megtapasztalhatunk. Ha belépünk egy templomba, ott Isten jelenléte megérint bennünket a csendben. Személyes találkozást élhetünk meg, ami nagyon sokaknak hiányzik. Istennel találkozhatunk. Ezért is fontos, hogy a templomaink nyitva legyenek, ne zárjuk be a kapukat. Nem könnyű ezt megoldani, mert anyagi áldozattal is jár, de megéri meghozni ezt az áldozatot! – olvasható a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapján.
Végre a budapestieknek is lehetőségük van arra, hogy bármikor betérjenek Isten házába. A fővárosi Örökimádás-kápolna megnyitása nemcsak a budapest-belvárosi Nagyboldog­asszony-főplébániának, hanem egész Budapestnek és az Esztergom-Budapesti Egyházmegyének is kiemelten fontos eseménye, amely a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra való készületet is segíti.
Osztie Zoltán, a Nagyboldogasszony-templom plébánosa, aki felkarolta a kezdeményezést, egy, a közelmúltban készült interjúban elmondta: január elsejétől egész évben éjjel-nappal, nulla órától huszonnégy óráig folyamatos imádásban részesítik a hívek az Oltáriszentség Jézusát. A tervek szerint mindig leg­alább két-két ember lesz jelen a templomban, minden órában, napközben és éjszaka is.
A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban január elsején indult állandó szentségimádásra a belvárosi templom honlapján lehet regisztrálni. A helyi szervezők nemcsak egyének, hanem legfeljebb hetvenfős közösségek jelentkezését is várják.
„Ha már tudjuk, mikor fogunk imádkozni az Oltáriszentség előtt, jelezzük azt az orokimadas.belvarosiplebania.hu honlapon! Jézus Szíve az élet és a szentség forrása. Az ő áldását kérem a szentségimádás minden résztvevőjére!” – fogalmaz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek a honlap indításához írt köszöntőjében.

Forrás: iec2020.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .