Egyház és energia

E májusi konferencia célja az volt, hogy a kft. a tagok számára megmutassa, átláthatóbbá tegye a tevékenységével kapcsolatos piac működését, hogy ismertesse céljait, továbbá hogy lehetőséget teremtsen tagbővítésre. „Úgy éreztük, hogy az egyházi szervezetek számára, amelyek velünk kapcsolatban vannak, sokszor láthatatlanok vagyunk – mondta el lapunknak Bángi-Magyar Attila, a kft. egyik ügyvezető igazgatója -, hiszen általában csupán egy-egy munkatársunkkal kerülnek kapcsolatba, és nem látják át, hogy mivel és hogyan foglalkozunk a mindennapokban. Szeretnénk, ha észrevennék, látnák, hogy értük vagyunk. Olyanok vagyunk, mint a nadrágon az öv: anélkül is lehet élni, mozogni, de ha csúszkál a nadrág, az zavar a munkában. Segíteni szeretnénk, hogy a kapcsolódó szervezetek zavartalanul azzal foglalkozhassanak, ami az eredeti küldetésük, feladatuk. Szeretnénk hozzátenni a mi többlettudásunkat a munkatársaik tevékenységéhez, hogy ezáltal, amennyire lehet, tehermentesítsük őket.”

A konferencia első részében az energetikai piac általános működését tárták fel a nemzetközi és a hazai szerepek és szereplők bemutatásával. A Servitor eddigi tevékenységében kiemelt szerepe van az energiakiadásokkal kapcsolatos eredményeknek. A kapcsolódó szervezetek képviseletében tárgyaltak ugyanis az áram- és gázszolgáltatókkal, hogy a legkedvezőbb áron juthassanak ezekhez az energiahordozókhoz. Az előadásokból kiderült, hogy bár 2004 óta a cégek és 2008 óta a lakosság is szabadon választhat a szolgáltatók közül, viszonylag kevesen élnek ezzel a lehetőséggel, mert kockázatosnak tartják a váltást. A Servitor Pro Multis Kft. jó példa arra, hogy ha több szervezet összefog, bátrabban tudnak meghozni ilyen döntéseket. A kft. tevékenysége nemcsak abból áll, hogy kialkudja a legkedvezőbb árat és feltételeket, hanem hogy a szervezetek hozzájuk fordulhatnak a problémás kérdésekkel, a cég segíti a felvetődő problémák megoldását.

Kiemelt téma volt a konferencián az alternatív energiamódok használata, bevezetése, hiszen az új, környezetbarát technológiák – mint a napkollektorok, a faaprítékos kazánok vagy a geotermikus hőszivattyúk – gazdasági és teremtésvédelmi szempontból is egyre fontosabbak lesznek. A konferencia további részében a Servitor egyéb terveiről esett szó. Jelenleg már működő projektjeik, az áram- és gázbeszerzési társulások mellett már elindult az üzemanyag-, a takarító- és az irodaszer-kiadások összehangolása és a könyvelési munkák közös szervezése is. Terveik között biztosítási és kommunikációs projekt (internet- és telefonszolgáltatás), készülékek beszerzése és szervizeltetése, ajánlólista és webshop létrehozása is szerepel.

„Noha kívül állunk az egyházi szervezeteken, nem szeretnénk kívülállónak tűnni – hangsúlyozza Bángi-Magyar Attila. – Mi a szerzetesrendek tulajdonában vagyunk, de ennél sokkal fontosabb az, hogy a munkatársaink hívő keresztények, és az egyház részének érezzük magunkat. Nemcsak a munkát próbáljuk elvégezni, hanem azt is szeretnénk, hogy bizalommal forduljanak hozzánk, és hogy a nevünkkel összhangban: szolgálhassunk.”

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .