Bátorító jelenlét

A nuncius magyar nyelven celebrálta a szentmisét. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a prédikációja kezdetén köszönetet mondott Michael August Blume érseknek, amiért elfogadta a meghívást, és ellátogatott az egyházmegyébe: „Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe van. Tudjuk, hogy Gellért távoli országból jött ide, azzal a céllal, hogy tanítson bennünket, s élete példájával erősítse a magyarságban a keresztény hitet. Ezt köszönjük nuncius úrnak is. Eljött, és a Szentatya szeretetével fordul hozzánk, tanítja az itt élőket a Jézus Krisztussal való egyre szorosabb kapcsolatra. Köszönjük, hogy itt van velünk, és ezt a néhány napot a mi egyházmegyénkben tölti, hogy bátorítson, erősítsen bennünket!”
Prédikációjában a megyéspüspök arra hívta fel a figyelmet, hogy mindannyian felelősek vagyunk az üdvösségünkért. Szent félelemben, másokat szolgálva kell élnünk, jó döntéseket hoznunk, és vigyáznunk, nehogy megbántsuk Istent. „Bármi történjék is veletek, Isten tenyeréről nem söpörhet le benneteket senki”– biztatta a jelenlévőket a főpásztor. Vegyünk példát Szent Gellértről, aki egész életében Isten akaratát követte – tette hozzá.
A szentmise végén Felföldi László plébános köszönetet mondott az apostoli nunciusnak, amiért látogatásával erősíti a keresztény közösség egységét, és megköszönte a konceleb­ráló atyák szolgálatát is.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .