Az imaórák liturgiája I. új magyar kiadás

Szedését Budapesten végezték, de a nyomdai munkálatokat Páduában. E négy kötet – jóllehet ez a papság és a szerzetesség hivatalos imakönyve – mára teljesen elfogyott, így igen fontos volt az újranyomása. A mostani kiadás javított, aggiornált változat, amely oly módon készült, hogy a nyelvi és nyomtatási hibákat kijavították, de lényegi változást nem eszközöltek benne. (Ahhoz ugyanis új, hivatalos római jóváhagyás kellett volna, ami még további évekig elnyújtotta volna a megjelenést). A szedés, a tördelés, a betűformák, a szövegtükör más, az előzőnél jobb. A kötet jól olvasható, imakönyvszerű, méltó a régi breviáriumhagyományhoz (hasonló a kesztyűbőrbe kötött, aranymetszéses kis könyvekhez). Régen a latin Breviárium kiadói versengtek a pontosságért: jutalmat adtak annak, aki nyelvi, szedési vagy sajtóhibákat talált benne, és azokról értesítette a kiadót.

Ma köszönetet mondunk a revízió munkáját elvégzőknek: Kajtár Edvárdnak, a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet igazgatójának, Veres András püspöknek és munkatársainak, Verbényi István kanonoknak, Szerencsés Zsolt soroksári plébánosnak és a Szent István Társulat munkatársainak, valamint a Szekszárdi Nyomda dolgozóinak, akik ezt az igényes, szép imakönyvet a kezünkbe adják. Könyvből mégiscsak más imádkozni, mint tabletről vagy okos telefonról…

(A kötet kétféle formában jelent meg: kemény kötésben ára 6000 forint, plébániáknak, egyházmegyéknek harminc százalékos kedvezménnyel. Exkluzív kivitelű változatban 7600 forint, plébániáknak, egyházmegyéknek húsz százalékos kedvezménnyel.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .