A hackerek sem vehettek erőt rajta

Sokszor hallunk hackerek garázdálkodásairól, sőt bűncselekményeiről. A hackerek olyan számítástechnikai szakemberek, akik egyszerűen szólva tudásukat rosszra használják. Képesek „betörni” más számítástechnikai rendszerekbe, és így bizalmas adatokra szert tenni, vagy csak megzavarni működésüket. Jellemző módon nem építeni, hanem értékeket, eredményeket rombolni igyekeznek.

Az Imperva amerikai cég elemzése alapján most terjedt el a híre egy tavaly nyári szervezett hackerakciónak. Egy Anonymous nevű csoport dél-amerikai tagjai augusztusban, a madridi ifjúsági világtalálkozó alkalmából meg akarták bénítani a Vatikán weboldalát. Így kívántak tiltakozni a papok által elkövetett pedofil bűntettek és az „egyház álszentsége” ellen. Hogy ennek mi értelme lett volna, amikor az egyház minden álszentség nélkül vallotta be papok bűneit, bünteti a bűnösöket, gyógyítja az áldozatokat, s igyekszik megelőzni a további bűnöket, azt nyilván nem tudják, vagy legalábbis úgy tesznek. Csak a rombolás lehetőségét ragadták meg – ezúttal hiába. A „farizeus hadműveletnek” (!) nevezett akció mindenesetre kudarcba fulladt. Nem találtak hibát a rendszerben, ezért közel ezer segítőjükkel a túlterheléses módszert választották. De a Vatikán szerverei állták a sarat. A „világosság fiai” ezúttal ügyesebbek voltak a „sötétség fiainál”.

Egyre inkább látszik, hogy az Anonymus név (névtelenség) mögé kifejezetten ateista hackerek bújnak és támadnak. Már nálunk is. Február végén az ifjú kereszténydemokraták honlapját törték fel, március 4-re virradó éjszaka pedig az Alkotmánybíróság weboldalán az új alaptörvény „nemzeti hitvallását” fogalmazták át. Csak megjegyzem, hogy Istent megszólító himnuszunk már Rákosi elvtársnak sem tetszett…

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .