Esély az újrakezdésre

A végső cél az volt, hogy minél többen a pályázati időszak lejárta után is dolgozzanak, képesek legyenek önálló álláskeresésre, albérlet vagy megfelelő színvonalú szállás fenntartására – azaz kilépjenek a hajléktalan életformából. A program előkészítése 2010 februárjában indult, az első hajléktalan emberek beiskolázására decemberben került sor. Húszan OKJ-s elektronikaihulladék-válogató, illetve -feldolgozó, húszan takarító- és takarítógépkezelő, húszan pedig betanított kőműves- és akkreditált festőképzésen vettek részt. A takarítók közül tizenkilencen, az elektronikai bontók közül tizenheten, a kőművesek és festők közül tizennégyen tettek sikeres záróvizsgát. A résztvevők a program ideje alatt lakhatási támogatást, BKV-bérletet és pénzbeli támogatást kaptak, az új szakma elsajátítása mellett pedig tanulástechnikai, álláskereső és önismereti tréningen is részt vettek.



A 2012. április 20-án zárult program egyértelműen sikeresnek bizonyult, hisz a támogatott időszak végén csupán tizenheten kerültek vissza a hajléktalan ellátás intézményeibe. A résztvevők fele újonnan tanult ismereteit hasznosítva piaci körülmények között is tovább dolgozik, huszonhatan bejelentett munkával rendelkeznek, négyen pedig alkalmi munkát végeznek. 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .