Koncert a ráti árvaotthonért

A gyermekotthon neveltjei állami árvaházakból és közvetlenül nevelésre képtelenné vagy alkalmatlanná vált családokból kerülnek ki, és így családi környezetben élhetnek tizennyolc éves korukig. A rendszeres hitoktatás is jelentős segítséget nyújt a gyerekeknek a korábban átélt traumák feldolgozásában, illetve reményt ad nekik a felnőttkori életben való érvényesülésre. Az otthon nevelőszülői keresztény házaspárok, akik saját családjukat állították a családtalanná vált gyermekek szolgálatába. A hányatott sorsú árvák és elhagyottak nevelése különösen összetett feladat, amely az odaadó szereteten túl komoly szakértelmet is igényel. Fontos, hogy a szülők szakszerűen tudják kezelni a különféle pszichés és fizikai nehézséggel küzdő gyerekek problémáit, ezért elengedhetetlen a megfelelő felkészítésük erre a feladatra. Ezt a célt szolgálja többek között a rendszeres, havi egyszeri találkozó más családtípusú gyermekotthonok nevelőszülőivel tapasztalatcsere céljából és a konzultáció mentálhigiénés szakemberekkel. Évente sok önkéntes is érkezik a gyermekotthonokba, ők közös játékokkal, személyes odafigyeléssel, beszélgetésekkel segítik a gyerekek szellemi és lelki fejlődését.A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom plébánosa, Várnai Péter jótékonysági estet szervezett, ahol a Magyar Állami Operaház énekese, Boncsér Gergely és barátai adtak húsvéti koncertet április 22-én. Bíró Mária, az árvaház igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Bach, Händel, Pergolesi és Verdi műveiből hangzottak el részletek. Az est bevételét – száztízezer forintot – az árvaház és Michels Antal kárpátaljai plébános árva gondozottjainak támogatására fordítják.

Pénzadományokat a Relihijny Hromady Rimo Katolickoyi Cerkvi részére lehet küldeni. A szervezet kódja: 22095260 Számlaszám: 26002016756993, Bank neve: UkrEximBank Bank kódja: 312226, Bank címe: UA-88000 Uzhgorod, pl. Zhupanatska, 1 SWIFT: EXBS UA UX UZH

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .