Hurrá, nyaralunk! Hurrá, tanulunk!

A Határtalanul! program támogatásával április 23-a és 28-a között Romániában jártunk, felfedezhettük az erdélyi magyarlakta területeket, találkozhattunk ott élő diáktársainkkal, és életre szóló élményekre, barátságokra tehettünk szert. A tanulmányi kirándulást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 620 000 forinttal támogatta.

Eljutottunk Nagyváradtól Kolozsváron át a Tordai-hasadékig. Megnéztük többek között Körösfő, Kalotaszentkirály, Torockó nevezetességeit és ellátogattunk Magyarkapusra is testvériskolánkhoz.

Iskolánkban sok az erdélyi származású diák és pedagógus, ezért is gondoltuk fontosnak megismertetni az erdélyi magyarság jelenét, múltját, hagyományait, melyek nemzetünk összetartozásának elemei. Tudatosítani szerettük volna, hogy magyarországi és határon túli magyarok ugyanannak a nemzetnek a tagjai vagyunk. Ez iskolánk nevelési programjában is szerepel, akárcsak az olyan táborok, kirándulások szervezése, melyek célja a hazaszeretet erősítése, közösség formálása, természeti környezetünk megismerése.


Misinszki Melinda, Kovács Bernadette

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..