Barátságos légkörben

A belső-ferencvárosi katolikusok közel kétszáz éve rendelkeznek önálló plébániával. Ybl Miklós által tervezett neoromán stílusú templomuk pedig nemrég ünnepelte szentelésének százharmincadik évfordulóját. A templomi szolgálat mellett a plébánián élénk közösségi élet is zajlik. Elkezdődtek a hittanórák az óvodásoknak, az általános iskolásoknak – több csoportban is –, az elsőáldozásra készülőknek, a gimnazistáknak, az ifjú házasoknak, a nyugdíjasoknak.


Szabon Gábor plébános és tanítványai nemcsak a hittanórákon találkoznak, hanem együtt kirándulnak, korcsolyáznak, táboroznak, közösen adnak elő pásztorjátékot, vagy festenek húsvéti tojásokat. A baba-mama klub, illetve az ifjúsági és felnőtt katekézis megszervezése már hagyománynak számít.
Ministránsok, nyugdíjasok és még jó néhány kisebb közösség éli mindennapjait a plébánián. Közülük is ki kell emelni a Kolping Család Egyesületet, amely meghívott előadókkal teszi színesebbé összejöveteleit. Minden évben indul kezdő-kereső csoport, ahol szívesen látják azokat, akiket a krisztusi élet megérintett – vagy csak véletlenül arra tévedtek. A templomi életet kulturális események, például koncertek, előadások, kiállítások színesítik: a helyi iskolák, a környékbeli reformátusok, de országos hírű előadók is voltak már a plébánia vendégei. A Szent Ferenc Hírmondó, amely a www.szentferencplebania. hu oldalon keresztül is elérhető, minden fontos tudnivalóról tájékoztat, és kedvet csinál a közösségek programjaihoz.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .