Kitüntetések egyházunk tagjainak

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, polgári tagozat kitüntetést vehette át Farkas Attila érseki tanácsos, művészettörténész és Nékám Kristóf allergológus, klinikai immunológus, az orvostudományok kandidátusa, a Budai Irgalmasrendi Kórház Allergológiai és Immunológiai Osztály vezető főorvosa, a Magyar Allergia Szövetség alapító elnöke.


Magas színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, polgári tagozat kitüntetésben részesült Nagy Károly kapornaki címzetes apát, székesegyházi kanonok, a veszprémi Szent Mihály főangyal-plébánia plébánosa (Arcképvázlat a most kitüntetett Nagy Károly atyáról a „A vízipoló és a templomtorony” című cikkünkben olvasható), valamint Gaál Jenő verbita szerzetes. Kimagasló tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetésben részesült Nagy László, a tatabánya-bánhidai Szent Mihály Római Katolikus Plébánia plébánosa, címzetes prépost, valamint Robert Lascelle Ellison Rodgers nyugalmazott teológiaprofesszor.

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Bronz Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetésben részesült Csákváriné Veréb Valéria, az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanára és Vida Zoltánné, a Nagyatádi Karitász Csoport alapító tagja.

Forrás: EMMI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kitüntetések egyházunk tagjainak

A Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést kapta Roska Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának prodékánja. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta Bittsánszky Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara oktatási és akkreditációs ügyeinek koordinátora, Gaál Endre érseki tanácsos, nagyprépost, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Karának dékánja, valamint Rózsa Huba teológus. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést Szőke János szalézi atya, a Don Bosco Kiadó igazgatója, Puskás László festőművész, görög katolikus pap, Takács János, a Piarista Diákszövetség országos választmányának tagja, a Hortobágyi Kényszermunkára Elhurcoltak Egyesületének tiszteletbeli elnöke kapta.

A köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetesnek, a Budai Ciszterci Szent Imreplébánia plébánosának, és Havas István piarista tanárnak, a brüsszeli katolikus misszió lelkészének.

MK

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .