Zarándoklat Sajópálfalára

 

A máriapócsi parókiáról gyalogosan indult zarándokok vasárnap este értek Sajópálfalára. Mások motorral, kerékpárral, autóbusszal érkeztek a kegyhelyre. Összesen csaknem félezer hívő részvételével tartották meg május 1-jén az ünnepi szent liturgiát, amelyen Orosz Atanáz megyés püspök, Szocska Ábel apostoli kormányzó és a Nyíregyházi egyházmegye papsága mellett Kurt Burnette, az amerikai egyesült államokbeli Passaici egyházmegye püspöke is koncelebrált.
„Mi más lehetne a célja most, a háromszázadik évfordulón ennek a zarándoklatnak? Visszatekintés? – tette fel a kérdést ünnepi homíliájában Orosz Atanáz, majd így folytatta: — Sokkal fontosabb, hogy itt és most tekintsünk az Úrra, és higgyünk neki, családunkkal, házunk népével együtt.” A felolvasott szentírási szakaszból a főpásztor kiemelte Szent István, az első vértanú szavait („Látom, hogy nyitva az ég, és az Emberfia ott áll az Isten jobbján.” ApCsel 7,56), majd hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy mi is meglássuk, nyitva az ég; Isten nem zárta be a szívét előttünk, Istennel kapcsolatunk lehet ma és mindig.
Orosz Atanáz utalt a kegyhelyeken ma is előforduló megtérésekre, csodás gyógyulásokra, jelekre. „A mai zarándoklat is Isten irányításával zajlik. Ha merjük követni Isten útbaigazításait, akkor a zarándoklatnak igenis van értelme, és a mi életünkben is csodák történhetnek” – hangsúlyozta.
„A közös ünneplésben az Istenszülővel együtt az Istenhez folyamodunk, és az ő útmutatását kérjük életünk nagy zarándoklatához és befejezéséhez” – zárta homíliáját a főpásztor.

Forrás és fotó: Miskolci egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .