„A Szűzanya közbenjárása” Texasban 

 

Az Amerikai Egyesült Államokban többfelé heves vihar tombolt április utolsó hétvégéjén. Texas, Missouri, Arkansas, Tennessee és Mississippi államban legalább tizenhárman meghaltak és több tucat ember megsérült a tornádókat és áradásokat okozó viharok következtében. Texasban, ahol 29-én három tornádó is tombolt, Rains megye székhelyén, Emoryban a vihar romba döntötte a Szent János-templomot. Körülbelül negyvenen – köztük gyerekek és fiatalok – rekedtek a plébánián az ítéletidőben. Úgy döntöttek: a templom és a plébániaépület közötti folyosón keresnek menedéket.
Monica Hughes, a plébánia ifjúsági közösségének vezetője, aki férjével együtt szintén az épületben volt, elmondta: a kis ablakokon keresztül végignézték, ahogyan a tornádó megsemmisíti a templomot. „Láttuk, ahogy a gerendák meghajolnak, a tető pedig eltűnik – emlékezett vissza. – Mindenki a földre vetette magát, hogy védjük egymást. Imádkoztunk, majd amikor a legrosszabbon túl voltunk, énekelni kezdtünk, hogy megnyugtassuk a gyerekeket.”
A leszakadt vezetékek és a gázszivárgás miatt az emberek a vihar elmúltával sem tudtak kimenni az épületből. Csaknem két órán át vártak a romok között, amíg megérkeztek a katasztrófaelhárítók. A folyosón mindenki sértetlenül vészelte át a tornádó pusztítását. A Szent János-templomban csupán egyetlen dolog maradt sértetlenül: Szűz Mária szobra.
Peyton Low, a Tyleri egyházmegye kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott: az emberek a „csodálatos” kifejezést használták, amikor felidézték, mi történt velük Emoryban. „Isten kegyelméből és a Szűzanya közbenjárására senki sem sérült meg” – fogalmaztak az egyházmegye Facebook-oldalán, amikor közzétették a templomról szóló híreket.
A plébániai közösség április 30-án, vasárnap a városi parkolóban felállított ideiglenes oltárnál vett részt szentmisén.

Forrás: CNN, Aleteia.org,

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .