Vonzóvá teszik az Egyházat

Fotó: Kling Márk

 

2009 novemberében tartották az első férficursillót a Kaposvári Egyházmegyében, Balás Béla akkori megyéspüspök engedélyével. Az elmúlt tíz évben mintegy négyszázan vettek részt az egyházmegyében e lelkigyakorlatokon, s ma is eljárnak a találkozókra, hogy felelevenítsék és újra átéljék a cursillón szerzett Isten-élményeket.
„A Cursillónak nagyon sok kincse van. Az egyik többek között az a felismerés, hogy a barátság által tudom tovább­adni a keresztény hitet. »Arról ismerje meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt!« – idézte Jézus szavait Székely János megyéspüspök. – Ahogy Jézus mondja, a szeretet üzenetét szeretet által kell közvetítenünk. A Cursillo egyik óriási felismerése, hogy a misszió eszköze a barátság. Egy másik pedig a világi keresztények apostoli küldetésének tudatosítása. A pappal együtt a világi embereknek is rendkívül fontos szerepük van az Egyházban.”
A nap folyamán Varga László és Székely János megyéspüspök közösen mutattak be szentmisét a Nagyboldogasszony-székesegyházban. „Nagyon köszönöm, hogy vagytok! Nagyon örülök, hogy a mi egyházmegyénkben is növekszik a Cursillo és a közösségek. Nem lehetek elég hálás a Szentléleknek és nektek, mert ti vagytok e növekedés eszközei. Hálás vagyok értetek, és számítok rátok! Az egyházmegyei zsinatnak három hívószava van: egységben, közösségben, vonzásban. Számítok rátok abban, hogy vonzóvá teszitek az Egyházunkat!” – fogalmazott homíliájában Varga László megyéspüspök.
A szentmise után – melyen a Kaposvári Imádság Házának dicsőítőcsoportja végezte a zenei szolgálatot – a résztvevők tanúságtételeket hallgathattak meg, illetve kiscsoportos beszélgetéseken oszthatták meg egymással cursi­llós élményeiket. Az ünnepi találkozó közös szentségimádással zárult.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .