Kápolnaavatás és oltárszentelés a máltai lovagok rendházában

Erdő Péter bíboros, prímás, a lovagrend nagykeresztes tiszteleti tartománynagya az ünnep keretében felavatta a kápolnát, amelyet az épület teljes felújítása során alakítottak ki. A templomi öltözetben megjelent lovagok és dámák körében bemutatott szentmisén a főpásztor megszentelte a kápolna oltárát.
A misén Cserháti Ferenc püspök, tiszteletbeli konventuális káplán, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének (MMLSZ) főkáplánja, valamint Faragó Artúr magisztrális káplán koncelebrált.
Szentbeszédében a főpásztor hangsúlyozta, hogy a Magyar Máltai Lovagrend hivatása szorosan összefügg a betegek és a rászorulók megsegítésével. Ez a szolgálat ugyanakkor túlmutat önmagán, mert tanúságtételt is jelent Isten szeretetéről és az üdvösségre szóló meghívásunkról. Erdő Péter bíboros Isten áldását, valamint a máltai rend pátrónája, a Filermói Szűzanya és a rendalapító Boldog Gellért közbenjáró segítségét kérte a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének életére és minden fáradozására.
A kápolna felavatásáért és az oltár megszenteléséért Szabadhegÿ Kristóf elnök fejezte ki a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége köszönetét Erdő Péter bíborosnak.
Az MMLSZ elnöke a szentmise utáni ünnepség keretében a lovagrend nagymeste­rének nevében átadta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a szövetség tagjának a „nagykeresztes magisztrális lovag szalaggal, engedelmességben” kitüntető rangra emelésének okmányát és rendjelét. Semjén Zsolt a Magyar Máltai Lovagrend ügyéért Magyarországon és a nemzetközi színtéren szerzett rendkívüli érdemeiért nyerte el a kitüntető rangot.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .