Vizitáció a Krisztinavárosban

A bíboros a Havas Boldogasszony-templom megtekintésével kezdte meg látogatását. Vasárnaponként itt átlagosan nyolcszázan vesznek részt szentmisén: a plébánoson és Bakos Zsolt kisegítő lelkészen kívül Monostori László és Török József mutat be szentmisét. A Szociális Missziótársulat Krisztina körúti épületében folytatódott a program, ahol a főpásztor megismerkedett a Farkas Edith Szeretetotthont is üzemeltető szerzetesi közösséggel. A délelőtt folyamán iskolalátogatásokra is sor került. Elsőként a plébánia által alapított, ma az egyházmegye irányítása alatt működő Szent Gellért-iskola látta vendégül Erdő Pétert. A gimnáziumi intézményrész meglátogatásakor a tanári karral és a Szent Gellért Diákszövetség vezetőjével találkozott a bíboros, majd a tizenegyedikes diákok jelenlétében megtartott fórumon Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgetett. Ezt követően az általános iskolában bekapcsolódott a közös imádságba. Erdő Péter ellátogatott a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumba is, ahol a helyi énekkar előadása után a diákok kérdéseire válaszolt. A bíboros a plébánia munkatársaival elköltött ebédet követően délután a csaknem hétszáz kérdést összesítő kérdőív segítségével átvizsgálta a plébánia működését.


A vizitáció harmadik napján a beiktatásának évfordulóját ünneplő főpásztort a Roszmusz András Cserkészotthonban fogadták a 148. számú Nagyboldogasszony Cserkészcsapat vezetői, valamint a plébánián működő kis- és nagyközösségek képviselői. Erdő Péter fórumbeszélgetésen találkozott a szkóla (templomi énekkar), a ministráns- és a karitászcsoport, a plébániához kapcsolódó ima- és családos közösségek képviselőivel éppúgy, mint többekkel azok közül, akik a plébániaközösség lelki megújulását szolgáló lelkipásztori terv előkészítésében közreműködnek. Ezután következett a vizitáció csúcspontja: a fél tizenkettes ünnepi szentmisére megtelt a Havas Boldogasszony-templom. Ezt követően – a közösen elköltött ebéd után – a bíboros a plébánia képviselő-testületének tagjaival találkozott, és egyebek mellett arról is beszélt, hogy hamarosan végére ér főpásztori látogatásainak. A vizitáció zárásaként Erdő Péter a plébánián szolgáló papokkal, Vigassy Mihállyal és Bakos Zsolttal folytatott személyes beszélgetést.

A plébánia ifjúságának az utóbbi időben két olyan vállalkozása is volt, amelyek túlmutattak a plébániaközösség keretein: a városmisszió évében színre vitték a Godspell című musicalt, amelyet a templom falain kívül is bemutattak, tavaly pedig az István, a király című rockoperával álltak színpadra a Horváth-kertben.

Magyar Kurír
Fotó: Nyíri-Szabó Attila

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .