Világméretű szentségimádás

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztattak, hogy a világ különböző országaiban, különböző helyszíneken, de egy napon, együtt imádkozzunk azért, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.
2017-ben, Krisztus Király ünnepén 18 országban, 840 helyszínen több mint harminc­ezren imádkoztak együtt. Most ezt sikerült meghaladni. 44 ország 900 helyszíne kapcsolódott be Chilétől Ausztráliáig és Kanadától Tajvanig. Beszámolók érkeztek az esemény szervezőihez Brazíliából, Lettországból és Kazahsztánból is. Afrika különösen aktív volt, hét országban ezrek csatlakoztak a kezdeményezéshez.
A 2020-as esemény felé közeledve a cél továbbra is az, hogy 2020 helyszínen tartanak szentségimádást. A szervezők nagy örömüket fejezték ki, hogy egyre bővül a résztvevők száma, és egyre többen tudnak találkozni az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal.
A visszajelzések alapján a legtöbben csendes szentségimádáson vettek részt, de voltak, akik elmélkedésekkel, olvasmányokkal készültek az eseményre. Zenés-énekes alkalmat tartott Budapesten az Imperfectum együttes, Veresegyházon az Eucharist együttes.
Gőbel Ágoston, a NEK kommunikációs referense elmondta, hogy a tavaly novemberi alkalomhoz hasonlóan nyitva hagyták a regisztrációs lehetőséget, így továbbra is folyamatosan növekszik a részt vevő helyszínek száma.
A későbbi szentségimádási láncok, alkalmak időpontjai: 2018. november 24., szombat, 17 óra; 2019. június 22., szombat, 17 óra; 2019. november 23., szombat, 17 óra; 2020. június 13., szombat, 17 óra.

Forrás: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .