Egyházmegyei ballagás Kalocsán

A mintegy négyszáz végzős diák ünneplőbe öltözve, iskolája zászlajával zarándokolt el az egyházmegye anyatemplomába. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be, a szentbeszédet Flavio Depaula atya, az Apostoli Nunciatúra titkára tartotta. Flavio Depaula prédikáció alatt a tanulók között járva, velük beszélgetve, az ő nyelvükön adta át az evangélium üzenetét a keresztény tanúságtételről. A szentmise végén Bábel Balázs levélben szólította meg a ballagó diákokat. Az ünnep után terített asztal várta a fiatalokat, ahol a kötetlen beszélgetésé és az ismerkedésé volt a főszerep.
Az érseki levélben ez állt:
„Kedves Ballagó Diákunk!
Elérkezett az ideje általános iskolai ballagásodnak. Örülök, hogy katolikus iskolában végezted el alapfokú tanulmányaidat. Remélem, a továbbtanulásnál is gondoltál arra, hogy katolikus iskolában folytasd a megkezdett utat. Ne feledd, a ballagás – amely szép ünneped – nem azt jelenti, hogy az Egyház közösségéből is elballagsz.
Isten továbbra is hív, számít rád. Az Úrnak fontos vagy. Járj el szorgalmasan a vasárnapi szentmisékre! Éld meg a keresztény közösséget! A hit, amelynek útján elindultál, értelemszerű meghódolás az Isten előtt. Ne feledd, hogy benne élünk, mozgunk és vagyunk.
Maradj hű mindig Istenhez és az Egyházhoz! Készülj fel mielőbb a bérmálásra, és nyerd el a keresztény nagykorúság szentségét! Remélem, ezen a szép ünnepen is találkozunk majd.
Add át szüleidnek is jókívánságaimat és köszönetemet, amiért felelősségük tudatában katolikus iskolába írattak. Isten óvja őket!
Ballagásod alkalmából örömmel adom rád, szüleidre és családodra apostoli áldásom. Kívánom, hogy legyetek az Ő hűséges követői a világban. Adjon az Úr sok örömet, és vezéreljen mindig a jó úton. Ne engedje, hogy baj érjen. Oremus pro invicem! Imádkozzunk egymásért!”

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .