Vatikán

 

A “Tridenti misére” vonatkozó szabályok

A Vatikánban május 13-án kiadott Universae ecclesiae dokumentum szerint az azt igénylő híveknek lehetővé kell tenni az 1962-es rítus szerinti szentmisét. Ezt is meg kell tanítani a kispapoknak, és latinul is kell tudniuk. A mostani instrukció a 2007-ben kiadott Summorum pontificum végrehajtásának gyakorlati útmutatója. (KNA)

Új vezető a missziós kongregáció élén

XVI. Benedek május 10-én elfogadta Ivan Dias bíboros kora miatti lemondását, és a missziós kongregáció prefektusává a hatvanöt éves, apuliai származású Fernando Filoni érseket (képünkön), eddigi vatikáni „belügyminisztert” nevezte ki, aki iraki nuncius volt 2003-ban is, és 2007 óta volt az államtitkárság substitutusa (helyettes államtitkára). (KAP)

A Romana rota izraeli tagja

A pápa a szentföldi katolikus egyház izraeli szakértőjét, David Jaegert (képünkön) május 10-én a Romana Rota bíróság bírájává nevezte ki. David Jaeger ferences szerzetes pap és az egyetlen zsidóból áttért izraeli, akit katolikus pappá szenteltek. 1955-ben, Tel-Avivban született. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .