Vatikán

 

A pápa Jézus-könyvének utolsó része

Joseph Ratzinger, azaz XVI. Benedek pápa Jézus gyermekkorának szentelt kötetét november 20-án mutatták be a Vatikánban. A könyv november 21-én jelent meg mintegy ötven országban kilenc nyelven, több mint egymillió példányban. A szentatya művében a karácsony megünneplésére hívja az olvasót, segítséget nyújtva abban, hogy szívünket megnyissuk a Megváltó születésének öröme előtt. (VR)

A gyűlölet és az erőszak nem jelent megoldást

A november 21-i általános fogadás végén XVI. Benedek pápa a következő felhívást intézte a világhoz: „Nagy aggodalommal követem az izraeliek és palesztinok közötti erőszak súlyosbodását a Gázai-övezetben. Az áldozatokért szóló ima jegyében és a szenvedőkért kötelességemnek érzem, hogy ismét hangsúlyozzam: a gyűlölet és az erőszak nem jelent megoldást a problémákra. Bátorítom azokat a kezdeményezéseket és erőfeszítéseket, amelyek a fegyverszünetet és a tárgyalások megkezdését támogatják. Arra buzdítom a hatóságokat mindkét fél részéről, hogy a béke jegyében hozzák meg bátran döntéseiket, és vessenek véget egy olyan konfliktusnak, amely negatívan hat az egész Közel-Keletre. A térséget túl sok harc sújtotta, békére és kiengesztelődésre van szüksége” – fogalmazott a szentatya. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .