Városi keresztút Miskolcon
Fotó: Fojtán László

 

Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a Szent Anna-templomtól indult a több száz résztvevő, köztük sok gyerek: a Gárdonyi Géza, a Vörösmarty Mihály, a Szent Imre, a diósgyőri Szent Ferenc iskola, valamint az alapítása 25. évfordulóját ünneplő Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium diákjai.
A szertartást Mikolai Vince fő­esperes, diósgyőri plébános vezette és Szarvas Péter kerületi esperes, a Szent Anna-templom plébánosa szervezte. Mint korábban, most is a Tizeshonvéd, a Széchenyi és Szemere utcán át haladt a menet a mindszenti Szent Péter és Pál apostol templomig.
Az elmélkedés szövegét minden állomáson valamelyik plébánia vagy egyházi iskola, illetve a városi karitász, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportja és a rózsafüzér-társulatok tagjai, valamint szerzetesek (jezsuiták és a Szeretet Misszionáriusai) olvasták fel, és ők vitték tovább a keresztet.

Forrás: Gróf Lajos/Egri Főegyházmegye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..