Új tartományfőnök a magyarországi verbitáknál

Fotó: Peidl Péter

 

Tete Remis 1979-ben született Indiában. Pappá szentelése után hazánkba kapott missziós kinevezést, 2012-ben érkezett Magyarországra. Dolgozott a verbiták kőszegi és budatétényi közösségben is. Az évek során szolgált iskolai lelkivezetőként, prefektusként, hivatásgondozóként, bibliaapostolkodást vezető koordinátorként.
A korábbi gyakorlattal ellentétben Remis atya kinevezése három helyett négy évre szól, ahogyan a rendi tanácstagok megbízatása is. Helyettesének Ghie Marcell SVD atyát, admo­nitornak Juhos Ferenc SVD atyát választotta meg a rendi káptalan, hogy segítsék a tartományfőnök munkáját. Tete Remis Burbela Gergelytől vette át a tartományfőnöki tisztséget. Remis atya a szentmisén mondott homíliájában elsősorban a rendtestvéreihez szólt. Hangsúlyozta, fontos a verbita identitás megőrzése, az evangélium hirdetése. Beszélt a missziós feladatokról és a jövőbe vetett hitről. Szentbeszéde végén, a liturgikus emléknaphoz kapcsolódva fölidézte Munkás Szent József alakját, aki egyszerű emberként is hatalmas munkát végzett az örömhír hirdetésében.
A mise végén a kőszegi hívek szeretetük jeléül egy-egy tortát ajándékoztak a leköszönő és az új tartományfőnöknek.

Forrás: Isteni Ige Társasága

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .