Urbán Erik az erdélyi ferencesek új tartományfőnöke

A rendtartomány új vezetőségét április 25-én választották meg. A rendtagok Urbán Erik OFM csíksomlyói templomigazgatót választották tartományfőnöknek, aki Orbán Szabolcsot váltja a rendtartomány élén. A rendi előírások értelmében elsődleges feladata az, hogy alázattal és szeretettel látogassa, buzgón intse és bátorítsa testvéreit.
Urbán Erik 1981-ben született a Szatmár megyei Krasznabélteken. 2006-ban tett örökfogadalmat, 2008-ban szentelték pappá. 2008-ban Kaplonyban segédlelkész, 2009-től ugyanott házfőnök volt. 2011-től a csíksomlyói kegytemplom igazgatója. A tartományfőnök-helyettes Páll Leó, a definitorok pedig Orbán Szabolcs, Timár Asztrik, Nagy Károly és Sebestyén Albert lettek.
A ferencesek erdélyi rendtartományának jelenleg 45 tagja van, akik tizen­egy kolostorban élnek, hat plébániát látnak el és hat templomigazgatóságot vezetnek. Gondozzák a csíksomlyói kegyhelyet, továbbá négy kollégiumot és két szociális intézményt tartanak fenn. A ferencesek átlagéletkora 49 év.

Forrás és fotó: Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .