Új szakpárokban a hittanárképzés

A közlemény szerint 2014 szeptemberétől a hittanár-nevelőtanár képzéshez az osztatlan tanárképzés keretében szakpárként kapcsolódhat a magyar-, a történelem-, a földrajz- és a testnevelő tanár szak.

 

Az 1990-es években a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán már nagy népszerűséggel indultak azok a szakpárok, amelyekben az egyik tanárszak a hittanári volt.


Az osztatlan tanárképzés most lehetőséget ad e képzések újbóli beindítására, a szakpárok szükségességét pedig a köznevelésben kötelezően előírt hit- és erkölcstanoktatás indokolja.

 

A Győri Hittudományi Főiskolán a hittanár-nevelőtanár osztatlan tanári mesterképző szak egyszakos és kétszakos, nappali és levelező tagozaton is választható. A tájékoztatás szerint azok a hallgatók, akik a kétszakos képzést választják, a közismereti tanári szakot a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karán vehetik fel, Szombathelyen.

 

A képzések állami ösztöndíjas és önköltséges formában is indulnak, jelentkezni február 15-ig lehet a www.felvi.hu oldalon, az országos központi felvételi eljárás szabályai szerint. A felvett hallgatóknak a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban tudnak kollégiumi elhelyezést biztosítani.

 

MTI

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .