Prohászka Imaszövetség

Ezekkel a gondolatokkal alapította meg Spányi Antal székesfehérvári püspök 2007 augusztusában a Prohászka Imaszövetséget, amelyet Prohászka Ottokárról, Székesfehérvár boldog emlékű püspökéről, Magyarország apostoláról és tanítójáról nevezett el, mert nála többet senki nem tett a papi hivatásokért. Az imaszövetség célja buzgó és folyamatos, napi ima hivatások kiesdéséért. Az elmúlt hat év során több mint háromezer világi hívő és mintegy száz pap csatlakozott az imaszövetséghez határainkon belül és kívül. A szövetség tagjai sok helyütt rendszeresen találkoznak a plébániákon; szentmisén és közös imán vesznek részt. A közös ima ereje nem csupán a szolgáló papságot és szerzeteseket erősíti meg, de a világiak tanúságtételéhez is új erőt ad.


Az imaszövetséghez csatlakozás a szándék jelzésével (Egyházmegyei Hivatal, 8001 Székesfehérvár, pf. 178.) és annak elfogadásával történik. A székesfehérvári egyházmegyei hivatal mindazok szándékát elfogadja (és a tagságról igazolást küld nekik), akik vállalják, hogy

 

– naponta imádkoznak szent papokért és papi, szerzetesi hivatásokért;

 

– hetente legalább negyedórányi szentségimádást végeznek a hivatásokért, vagy ugyanennyi ideig olvassák a Szentírást;

 

– lehetőségük szerint anyagilag támogatják a papképzést;

 

– lehetőségük szerint a székesfehérvári Prohászka-emléktemplomban részt vesznek az október 10-éhez kapcsolódó évi Prohászka-misén, amelyet az imaszövetség élő és meghalt tagjaiért ajánlanak fel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .