Új püspököt neveztek ki a Temesvári Egyházmegye élére

Az új püspök 1955. december 3-án született a Hargita megyei Csíkcsomortánban. Középiskolai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Kántoriskolában, teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán végezte. 1981. június 21-én Jakab Antal gyulafehérvári püspök szentelte pappá.
Ezt követően négy évig segédlelkészként tevékenykedett a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánián, majd 1985-től a Temesvári Egyházmegyében folytatta lelkipásztori szolgálatát. Kruter Sebestyén megyéspüspök bakóvári, buziásfürdői, majd niczkyfalvi plébánosnak nevezte ki. 1987-től a resicabányai Havas Boldogasszony-templom plébánosa, később esperes, majd a hegyvidéki főesperesi kerület főesperese lett. Lelkipásztori szolgálatát hűségesen, megbízhatóan, nagy hozzáértéssel és odaadással végzi. A székeskáptalan tagjaként a Canonicus Carolinus Senior címet viseli. 1994 óta a Vita Catholica Banatus című egyházmegyei folyóirat felelős szerkesztője. Az egyházmegye érdekében kifejtett tevékenységét a papság és a hívek is nagyra értékelték. A resicabányai lelkiélet és az ökumenizmus terén végzett munkáját a Krassó-Szörény megyei tanács 2010-ben díszpolgári oklevéllel ismerte el.
Kísérjük imádságainkkal és jókívánságainkkal az új püspököt! Isten oltalmazza őt, és ajándékozzon neki sok erőt és kegyelmet a magasztos feladat teljesítéséhez – írja a kinevezést hírül adó levelében elődje, Martin Roos.
A püspökszentelésre és a beiktatásra augusztus 6-án, Urunk színeváltozásának ünnepén, 10 órától kerül sor a temesvári Szent György-székesegyházban.

Forrás és fotó: Temesvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .