Új óvoda épül Pécsett

Fotó: Loósz Róbert

 

A Pécsi Egyházmegye az 1813/2016. (XII. 20.) kormányhatározat alapján megítélt hazai forrásból mintegy nyolcszázmillió forintot fordít a saját fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont tagóvodájának bővítésére és fejlesztésére. A projekt célja új, modern óvoda építése, hiszen Pécsett és vonzáskörzetében egyre nagyobb az igény a gyermekek vallási nevelésére már óvodáskortól.
A Káptalan utcai Szent Mór Óvodában a felújításra, eszközbeszerzésre és területrendezésre rendelkezésre álló teljes összegből több mint 720 millió forint támogatás jut az óvodaépület felújítására.
A beruházás megvalósításához két, jelenleg üresen álló telek egyesítésére volt szükség. Az Örökségvédelmi Hivatal hozzájárulását adta ehhez, mivel a két külön helyrajzi számon nyilvántartott terület korábban is egy ingatlant alkotott. Az új óvoda két épület összekapcsolásával jön létre: a Káptalan utcai telken épülő új szárnyat a délnyugat felől szomszédos Janus Pannonius utca 8. szám alatti épület udvarában álló meglévő konyhaépülettel kötik össze.
Az új óvoda maradéktalanul megfelel majd a magyar szabvány előírásainak. A gyerekek a korábbiakhoz képest jóval nagyobb udvart, minden igényt kielégítő csoportszobákat és játszóteret kapnak. A nevelési munkát segítő fejlesztő eszközökkel és vadonatúj berendezésekkel is gazdagodik a tagintézmény.
A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő kilenc óvodában, tíz általános iskolában, négy gimnáziumban, valamint egy kollégiumban közel háromezer-hétszázötven gyermeket nevel négyszázhuszonnégy pedagógus.
A Szent Mór Óvodában jelenleg három csoportban hat óvónő és négy dajka gondoskodik összesen hatvanöt gyermekről. A bővítésnek köszönhetően a jövőben négy csoportban nyolc óvónővel és négy dajkával kilencvenöt-száz gyermek részesülhet majd keresztény nevelésben.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .