A horvát válogatott edzője a hitéből merít erőt

Médiabeszámolók szerint Horvátország válogatottjának szövetségi kapitánya, Zlatko Dalić mély hitéből táplálkozva vezeti győzelemről győzelemre csapatát. Az edző korábban megvallotta, hogy sikerének záloga az istenhite, továbbá az, hogy állandóan magánál tartja a rózsafüzérét, amelynek elimádkozása mindig átsegíti a nehézségeken.
Dalić a világbajnokság kezdetén a hitéről beszélt a horvát katolikus rádiónak: „Mindent, amit az életemben – és edzői hivatásomban – elértem, a hitemnek köszönhetek, amiért hálás vagyok az Úrnak.”
Dalić elmondta, hogy nagyon boldog az élete. Hozzátette: „Erős hit és motiváció nélkül nagyon nehéz volna elérnie ezt.” Ha az ember elveszíti a reményét, mindig „rászorul Isten irgalmára és a hitére” – vallja a horvát futball-válogatott edzője. „Mindig magamnál tartom a rózsafüzéremet, és amikor úgy érzem, nehéz időszakon megyek át, a kezemet a zsebembe teszem, belekapaszkodom az olvasóba, és minden egyszerű lesz.”
Zlatko Dalić ötvenegy éves, nős, két gyermek édesapja. Fiatal futballistaként a horvát Hajduk Splitben és a Varaždin Varteksben játszott. 2000-ben abbahagyta az aktív játékot, és edzősködni kezdett korábbi csapatánál, a Varteksnél. 2010-ben Szaúd-Arábiába szerződött, ahol az arab futballvilág sikeres edzője lett.
Ezt követően a horvát válogatott élére került. A horvát labdarúgó-szövetség az utolsó selejtező előtt, miután a csapat 2017-ben – Ante Čačić korábbi edző vezetése alatt – nem tudta legyőzni a finneket, néhány nappal az ukránok elleni utolsó mérkőzés előtt Zlatko Dalićot kérte fel, hogy legyen a gárda felkészítője. Sikerült erőt öntenie a játékosokba – legyőzték az ukrán válogatottat, majd a pótselejtező után, a Görögország elleni győzelemnek köszönhetően kijutottak a világbajnokságra.

Forrás és fotó: ACI Prensa
Fordította: Kuzmányi István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .