A Szent Gyermekség Műve tábora

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

 

A tábornyitó görögkatolikus szent liturgiát Madassery Benvin Sebastian SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója, valamint Bodnár Attila mátészalkai és Kovács Csaba nyíregyházi görögkatolikus lelkész mutatta be. A jósavárosi parókus, Lipcsák Tamás – a tábor mottójára utalva – táborhegyi élményt kívánt a gyerekeknek.
Sebastian atya az Eucharisztia fontosságáról beszélt, és arra kérte a gyerekeket, figyeljenek arra, hogy mindig tiszta szívvel, testben és lélekben is tisztán vegyenek részt a szentmisén.
Az „Uram, jó nekünk itt lenni” mottó jegyében a csoportok a tábor ideje alatt az úrszínváltozás ikonját adták tovább egymásnak, ezzel is kifejezve, hogy Krisztus mindig közöttünk van. Boksay Péter hajdúdorogi és Pindzsu István kisvárdai görögkatolikus atyák kíséretében a máriapócsi nemzeti kegyhelyre zarándokolt a társaság. A szent liturgiában Kovács Csaba atya a missziósok küldetéséről beszélt, a szertartás végén pedig fogadalmat tettek az új missziós gyerekek.
A nyíregyházi tűzoltók habpartival kedveskedtek a táborozóknak, és egyik este a Képmás zenekar adott koncertet. A résztvevők ellátogattak Európa legszebb állatkertjébe is, amelyre méltán büszkék a nyíregyháziak. A tábor programjában sportversenyek és kézműves foglalkozások is szerepeltek. Az internet segítségével Bariba is „elutaztak” a gyerekek, és a Szentatyával közösen imádkoztak a közel-keleti térség békéjéért. A táborba ellátogatott Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök is, és az encsi Lukács Viktóriának átadta Az év missziósa-díjat. A táborzáró szentmisén Sebastian atya arra buzdította a gyerekeket, hogy mindig az értéket keressék az életükben, és igyekezzenek továbbadni azt, hiszen küldetésük van.
A szentmiséken Keserű Konrád vezetésével szólt az ének és a gitár, a reggeli és az esti imákat, valamint a szentségimádást Dancsák Viktor vezette.

Forrás: Matavovszky Györgyné/ Szent Gyermekség Műve

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .