Új aula épült a Tomori Pál gimnáziumban Kiskunmajsán

Az ünnepi eseményen megjelenteket Farkas Zoltán igazgató köszöntötte. A kiskunmajsai katolikus gimnázium diákjai színvonalas műsort adtak, melyben zongoradarabok, versek és énekek hangzottak el, és a néphagyományok ápolása is helyet kapott. Az aula építéséről szóló képes beszámoló megtekintése után Bábel Balázs megáldotta az új épületrészt.
Beszédében a főpásztor hangsúlyozta: az aula nem az üres szavak helye, hanem a tudásé, a szervezésé és az emberi kapcsolatok ápolásáé. A társadalmi élet színtere az ókorban a piactér volt, rossz idő esetén pedig az aula, amely a magasztos gondolatoké. Hiszen hagyományosan a püspöki hivatalokat is aulának nevezik – emlékeztetett a kalocsa-kecskeméti érsek.
Az új épületrész megáldása után leleplezték az aulában elhelyezett, Tomori Pált ábrázoló festményt, amelyet Kondákor Ferenc művésztanár, a kiskunmajsai iskola pedagógusa készített. A képen a hadba vonuló Tomori alakja látható.

Forrás és fotó: Fülöp Ernő/Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..