Udvardy György püspök katekézise az Egyházról

Fotó: Loósz Róbert

 

Idén az Amit a katolikusok valójában hisznek című kötet témáit dolgozza fel előadásaiban a főpásztor. A csütörtök esti szentmisét követően a Dóm Kőtárban, az első katekézisen, az Egyházról szólva hangsúlyozta: „A hitünk drága kincs. Óriási ajándék az, hogy megkaptuk, benne élhetünk, és életünk belőle indulhat ki.”
A hitről és az Egyházról csak akkor tudunk helyesen beszélni, ha előbb megismerjük. A főpásztor csütörtöki előadásai kapaszkodóként szolgálnak ahhoz, hogy a résztvevők megfelelően értelmezzék az Egyház szerepét és feladatait a világban, jól reflektáljanak a különböző történésekre, és biztos válaszokat tudjanak adni a felmerülő kérdésekre. „A feladatom az – mondta a hallgatók nevében is a megyéspüspök –, hogy megfogalmazzam a hitemet örömhírként, evangéliumként. Így az mások számára érthetővé és megfontolandóvá válik. Az evangélium hirdetése csak ezzel a biztos alappal racionális és hihető.”
Legközelebb október 26-án tart katekézist Udvardy György a pécsi székesegyházban, a 18 órakor kezdődő szentmisét követően.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .