Tóth Sándor Prokop Péter-díjas

Az ugyancsak Prokop Péter-díjas Szabó Ferenc jezsuita költő, teológus laudációjában kiemelte: „Sok kitüntetést kaptál már irodalmi, költői, újságírói, kultúrát terjesztő főiskolai tanári éveidben, legutóbb a Pro Cultura Christiana-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciától. Ismerjük az Új Ember belső munkatársaként végzett, több mint négy évtizedes munkásságodat, más lapokban megjelent írásaidat irodalomról, zenéről, képzőművészetről, az esztergomi Vitéz János Főiskolán irodalmat és keresztény világnézetet tanító, kultúrprogramokat szervező tevékenységedet, köteteidet. Festőköltő vagy. Prokop Péter közös barátunk viszont költői prózában is tolmácsolta üzenetét.”


Prokopp Mária művészettörténész-professzor, kuratóriumi elnök – a díj átadója – megjegyezte, hogy a boldogságot az ember magában hordozza, és aki a művészettel kapcsolatban van, arra ez különösen igaz.

Az ünnepeltet Czigány György Prokop-díjas költő verssel köszöntötte, és régi barátságukra utalt az irodalom, a muzsika világában.

A díjazott köszönetében kiemelte, hogy a művészbarátok nemes társasága mellett felesége mindenkori segítsége az erő, biztatás: ezt a nemes hivatást sohasem szabad feladni, idős fejjel sem.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .