Történelmi cserkészvonat

Német cserkészek fejéből pattant ki az ötlet, hogy 2014 nyarán Berlintől egészen a Bajkáltóig induljon egy cserkészvonat, amely Európa népeinek egységét és békéjét szimbolizálja. A vonat a Berlin–Varsó–Minszk–Moszkva–Jekatyerinburg–Irkutszk–Bajkál-tó vonalon halad, és tíz ország cserkészei utaznak majd rajta.


Különböző vallások, kultúrák, mentalitások találkoznak egymással, de a cél közös: misszió a békéért és az emberek közötti összetartásért. Példamutatás a cserkészek részéről, hogy a különbözőségek ellenére is lehet együtt munkálkodni a világ jobbá tételén, ahogyan azt alapítónk, Robert Baden-Powell ránk hagyta: „Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok.”

 

 

Magyarországról negyven cserkész vehet részt ezen az utazáson, amely kiváló programokat kínál a moszkvai városi vetélkedőtől kezdve a Bajkál-tó partján lévő táborozásig.

 

A programra lehet jelentkezni 2014. július 1-jéig.

 

Legyünk jelek a világban! Életünkkel tegyünk tanúságot Krisztusról ezen a cserkészvonaton is!

 

(Az eseményről részletes tájékoztatás az interneten olvasható: www.cserkesz.hu/hir/kulugy/ scouting-train-2014, illetve www.scoutingtrain.org)

 

–cs–

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..