Tiéd a döntés!

A húsz-harmincéves fiataloknak szóló program lehetőséget nyújt arra, hogy a témavezetők személyes hangvételű bevezető történeteinek segítségével a résztvevők jobban megismerjék önmagukat, gazdagodjanak társas kapcsolataik. Célja, hogy a fiatalok gyakorolják az egymásra figyelést, merjék megismerni és vállalni önmagukat, együtt gondolkodva jussanak el egy tudatosabb életvezetésre. Jean Vanier szavaival: „Élni megtanulni azt jelenti, hogy megtanulunk dönteni; választani azt, ami segít abban, hogy békében és közösségben éljünk, és el tudjuk kerülni azt, ami aggodalommal és idegességgel tölt el.”

„Nagyon jó volt, hogy tükröt tartott elém a „hétvége” – mondta az egyik résztvevő, Hafner Gábor, aki azóta témavezetőként is részt vett a csoportok munkájában. – Gondolkodhattam olyan dolgokon, amelyeken előtte nem: mi az, amit másként szeretnék, illetve miben léphetek előre ahhoz, hogy meghozzam döntéseimet. Fantasztikus mindezt kiscsoportban megélni – folytatta Gábor. A hétvége a tudatos döntések meghozatalában is segített, ezek lehetnek nagyon apró dolgok is, például hogyan reagálok számomra örömteli vagy kellemetlen helyzetekben, illetve komolyabbak, egész életre szólók: döntés Isten mellett vagy egy másik ember mellett. A program egyik mottója is erre biztat: Mondd ki bátran, ami a szíved mélyén van, és merj döntéseket hozni!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .