A százötven éve született biblikus

A Szent István Művelődési Házban a programot Frenyó Zoltán előadása nyitja, Prohászka és a keresztény nemzeti újjászületés címmel. További felszólalások: Szabó Ferenc SJ: Prohászka és a Biblia; Beőthy Zs. Cecília SM: A Szentlélek hárfája. Lezárásként W. Balassa Zsuzsa a versíró Prohászkáról beszél, végül Mózessy Gergely az 1924-1926 közötti lelkipásztori jelentések tükrében vizsgálja Prohászka munkásságát.

A konferenciát ünnepi emlékmise követi a székesfehérvár-vasútvidéki templomban, melynek főcelebránsa Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Spányi Antal megyés püspök meghívására a szentmisén a Prohászka Imaszövetség tagjai is részt vesznek. Az imaszövetséget ez év augusztusában hozta létre a főpásztor, és jelenleg már csaknem hatszáz tagja van. Legfőbb célja, hogy Prohászka Ottokár közbenjárását kérve hozzájáruljon új papi hivatások ébredéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..