Testvérkapcsolat Szent II. János Pál pápa ereklyéi által

Az ereklyéket Negyela Zoltán ruzsai, valamint Henczel Szabolcs szanyi plébános vette át Ruzsa képviselői, Tanács Attila és felesége, Gyuris Márta kíséretében.
Stanisław Dziwisz háláját és köszönetét fejezte ki Magyarországnak és a magyar Egyháznak, s örömmel emlékezett vissza arra, hogy milyen szeretettel fogadták a magyarok, amikor több ízben hazánkban vendégeskedett.
A krakkói találkozó során felidéződtek Szent II. János Pál pápa magyarországi apostoli útjai. Henczel Szabolcs elmesélte, hogy az 1996-os győri pápai szentmise során ő tartotta a mikrofont az egyházfőnek, s ez a találkozás megerősítette őt elköteleződésében és hitében. Ezt a reményt szeretné átadni a szanyi híveknek és a templomba látogatóknak is.
Tanács Attila javasolta, hogy azok a plébániák, illetve települések, ahol Szent II. János Pál-ereklye található, létesítsenek egymással testvéri kapcsolatot. Negyela Zoltán és Hen­czel Szabolcs ígéretet tettek arra, hogy szívükön viselik ezt az ügyet, ezért a közeljövőben a ruzsai és a szanyi plébánia testvér­plé­bániai kapcsolatot alakít ki. A lelkipásztorok azt remélik, hogy a jövőben a többi érintett plébánia is kapcsolódni fog hozzájuk.

Forrás és fotó: Kuris István László

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .